Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιταλός ΥΠΟΙΚ για Προεδρία: Θα δουλέψουμε υπέρ των μεσογειακών χωρών

Για συνέχεια των μεταρρυθμίσεων έκανε λόγο ο υπουργός της κυβέρνησης Ρέντσι

padoan_640

«Στόχος μας είναι κατά τη διάρκεια της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ για το β΄ εξάμηνο του έτους να δουλέψουμε για υπέρ των μεσογειακών χωρών» σημείωσε ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

«Στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης είναι σαφές ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια. Σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία έγιναν σημαντικές προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνεχισθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος των μεσογειακών χωρών», συμπλήρωσε ο Πάντοαν.

«Θεωρώ λανθασμένη την αντιπαράθεση υπέρ ή κατά της λιτότητας. Η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη θα σταθεροποιηθεί όταν αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις, όταν δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη επιτυγχάνεται ανοίγοντας τρύπες, όπως έλεγε ο Κέινς», τόνισε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Ρέντσι, [σ.σ. αναφερόμενος σε ένα απόφθεγμα του Βρετανού οικονομολόγου Τζον Μέιναρντ Κέινς (1883-1946): «για να σωθεί η οικονομία, το Κράτος πρέπει να προσλαμβάνει έναν εργάτη για να ανοίγει μια τρύπα και ένα άλλο εργάτη για να την κλείνει»].

Πηγή: ΑΜΠΕ

By