Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κάθειρξη 20 ετών σε άνδρα που τσιμέντωσε τη γυναίκα του

Ο κατηγορούμενος σκότωσε και έθαψε τη σύζυγό του στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη τον Σεπτέμβριο του 2008

dikaiosyni

Κάθειρξη 20 ετών επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 42χρονο καθηγητή μουσικής, Γιάννη Κατσιλάμπρο, για τη δολοφονία της συζύγου του, Παναγιώτας Μαζαράκη, τον Σεπτέμβριο του 2008, τη σωρό της οποίας είχε θάψει στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καθηγητή το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, γεγονός που «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν διαφορετική από την εισήγηση του Εισαγγελέα Έδρας, ο οποίος ζήτησε να μην μεταβληθεί η ισόβια κάθειρξη για τον 42χρονο, αναφερόμενος σε προμελετημένο έγκλημα, στην παντελή απουσία βρασμού ψυχικής ορμής του δράστη αλλά και στην «ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά» που επέδειξε ο κατηγορούμενος ακόμη και στο πτώμα της 36χρονης σολίστ, «το οποίο έκρυψε, πέταξε, ξεγύμνωσε, έθαψε και τσιμέντωσε χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνοιας προς αυτήν».

Ο 42χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ξέσπασε σε λυγμούς και προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι είχε προηγηθεί έντονος καυγάς με το θύμα που τον οδήγησε στο έγκλημα, όταν η σύζυγός του αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης τους.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια όπως είπε ότι έθαψε και τσιμέντωσε το πτώμα στο πάρκο Πικιώνη, από πανικό, ενώ επέρριψε ευθύνες στον εαυτό του γιατί όπως είπε έπρεπε να είχε φύγει από την αρχή του καυγά.

By