Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις κάλπες σήμερα το ΠΑΣΟΚ για τους Συνέδρους (εικόνες)

Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται, αλλάζει

Venizelos Genimata
fosphotos.com

Ικανοποιημένος με την σημερινή συμμετοχή της κοινωνικής βάσης σε όλες τις τοπικές οργανώσεις  του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ε. Βενιζέλος, που αφορούσε την εκλογή συνέδρων, εν όψει του επερχόμενου Συνεδρίου στις 28 Φεβρουαρίου.

«Το ΠΑΣΟΚ με ειλικρίνεια πάντα μιλάει στην ελληνική κοινωνία, αναγνωρίζει τα λάθη, θυμάται τις κατακτήσεις, τους κοινούς αγώνες και εγγυάται την σταθερότητα και την προοπτική» όπως δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος ενώ δείχνει αποφασισμένος να αποβάλει τις «παθογένειες» όπως ανέφερε.

Δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει για μία ακόμη φορά τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, λέγοντας συγκεκριμένα «Οι θυσίες είναι μεγάλες, ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά μόνο έτσι αποφύγαμε τα τρισχειρότερα, μόνο έτσι διασφαλίζουμε την προοπτική για την ανάσταση της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους» .

«Αφετηρία αλλαγής» με σκοπό τη δημιουργία εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια, χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου Φ. Γεννηματά, την σημερινή διαδικασία εκλογής συνέδρων .

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στις διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων συμμετείχαν πάνω από 112 χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ και διεξήχθησαν σε 13 περιφέρειες της χώρας.

Στον αντίποδα της σημερινής εικόνας των εκλογικών διαδικασιών που παρουσιάζεται από την Ιπποκράτους, βρίσκονται οι σημερινές δηλώσεις του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην  πολιτική που εφαρμόζεται δήλωσε πως πρόκειται «πιο σκληρής και ανελέητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής από το 1974».

Αμφισβήτηση τόσο για τις διαδικασίες εκλογής συνέδρων όσο και για την εκπροσώπηση των κομματικών οργανώσεων είχε εκφράσει τις προηγούμενες μέρες η «Αριστερή Πρωτοβουλία», δηλώνοντας σε ανακοίνωση τους ότι «πυκνώνουν τα περιστατικά απαράδεκτων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων» και ότι γίνεται «απόπειρα να μειωθεί η εκπροσώπηση των απόδημων Ελλήνων«.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η «Αριστερή Πρωτοβουλία» αναφέρει «Πιστεύαμε ότι μια διαδικασία σαν και αυτή του Συνεδρίου θα μπορούσε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατικής Διαδικασίας. Δυστυχώς εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του πολιτικού master chef, όπου μαγειρεύονται τα πάντα…».

Από την Ιπποκράτους δόθηκαν στην δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία της συμμετοχής των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές διαδικασίες του 9ου Συνεδρίου ανά περιφέρεια. Μάλιστα λόγω της υψηλής συμμετοχής στις διαδικασίες προκύπτει αλλαγή του εκλογικού μέτρου για την ανάδειξη των συνέδρων πράγμα που σημαίνει ότι στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τελικά 4.200 αντιπρόσωποι, δηλαδή 1000 περισσότεροι από όσους είχαν αρχικά υπολογιστεί.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, από τους 112.016 συμμετέχοντες 105,908 προέρχονται από τις περιφέρειες, 2.970 από το συνδικαλιστικό και 1.726 από τον χώρο των επιστημόνων. Όσον αφορά τις περιφέρειες η συμμετοχή έχει ως εξής: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 4.826, Κεντρική Μακεδονία 20.614Δυτική Μακεδονία: 3.097, Ήπειρος: 3.694, Θεσσαλία:  7.101Ιόνια Νησιά 2.125Δυτική Ελλάδα: 10.5627Στερεά Ελλάδα: 5.875, Αθήνα: 21.202Πειραιάς: 3.693Αττική 2.637Πελοπόνησσος : 6.106Βόρειο Αιγαίο: 1.972Νότιο Αιγαίο : 1.476, Κυκλάδες 806,Κρήτη: 10.716

 

 

By