Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάνοντας σκείτμπορντ στο νερό

Ο Bob Burnquist είναι επαγγελματίας στο σκέιτμπορντ και έχει κάνει άπειρα άλματα, καταβάσεις και αναβάσεις τόσο σε ράμπες όσο και μέσα στην πόλη, σε ειδικάδιαμορφωμένους για το άθλημα χώρους.

1Ωστόσο μια επίσκεψή του σε έκθεση στην Καλιφόρνια τού έδωσε μια… φαεινή ιδέα. Να μπορέσει να κάνει σκέιτμπορντ στο νερό, δημιουργώντας μια ράμπα που επιπλέει σε υδάτινες επιφάνειες καιαπολαμβάνοντας το αγαπημένο του σπορ σε λίμνες! Με τη βοήθεια δύο σχεδιαστών, των Jerry Blohm και Jeff King σχεδίασαν μια δομή με βασικό υλικό το ξύλο,όπου έκαναν ειδική αδιαβροχοποίηση, δημιουργώντας στη συνέχεια κοίλες επιφάνειες και διαδρόμους για σκέιτμπορντ.

«Στο μυαλό μας είχαμε την εικόνα μιας σχεδίας όπου πάνω της θα μπορούσε κάποιος να κάνει σκέιτμπορντ ενώ παράλληλα επιπλέεει στο νερό. Μας πήρε περίπου 300 ώρες μέχρι να ολοκληρώσουμε την κατασκευή και μετά την ρίξαμε στη λίμνη Tahοe για να τη δοκιμάσουμε. Η ράμπα τα πήγε περίφημα και ο Bob είχε μια απρόσμενη απόλαυση. Έκανε σκέιτμπορντ μέσα στο νερό απολαμβάνοντας το υδάτινο τοπίο. Η ιδέα σύντομα θα βγει στην αγορά, σε μαζική παραγωγή», λένε οι σχεδιαστές. Κι αν κάτι δεν πάει καλά, μια βουτιά στα νερά είναι καλύτερη από μια πτώση στο έδαφος!

2 3 4 5

ΠΗΓΗ: perierga.gr

By