Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάντο όπως ο Buffett

Το app που σου δείχνει να επενδύεις όπως οι δισεκατομμυριούχοι

1

Στο… μυαλό των πιο πετυχημένων επενδυτών στον κόσμο μπορεί να σε βάλει η νέα εφαρμογή iBillionaire, η οποία, όπως διατείνονται οι δημιουργοί της, παρέχει σε συνεχή ροή τη σοφία δισεκατομμυριούχων, όπως του Warren  Buffett, του Carl Icahn, του George Soros, του Ray Dalio.

“Τα χρηματιστήρια είναι ευμετάβλητα”, λέει στο Business Insider ο συνιδρυτής και CEO του iBillionaire, Raul Moreno. “Ως επενδυτής, αποφασίζεις εάν πρέπει να αγοράσεις ή να πουλήσεις ή να κρατήσεις κάποιες μετοχές. Μία από τις αποστολές μας είναι να βοηθήσουμε τους επενδυτές να πάρουν αυτές τις αποφάσεις. Σκεφτήκαμε λοιπόν, “ποιος θα ήθελες να σε βοηθήσει να πάρεις μία τέτοια απόφαση”; Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ήθελες οι καλύτεροι στη βιομηχανία να σε καθοδηγήσουν σε αυτή τη διαδικασία”.

1Και αυτό σκοπεύει να πράξει το iBillionaire. Πώς; Αναλύοντας τις δραστηριότητες των δισεκατομμυριούχων, που έχουν επιλεγεί τόσο για την αποδεδειγμένη κερδοφόρα δράση τους στις αγορές σε μακρινό ορίζοντα όσο και για το κύρος τους στη βιομηχανία ως ηγέτες, το app παρέχει μία συνεχή ροή πληροφοριών για τις επενδύσεις τους. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τα στοιχεία, που δίνει στη δημοσιότητα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ibillionaire-screenshot-push-1.png“Μαθαίνοντας τι κάνουν οι δισεκατομμυριούχοι και τι σκέφτονται, παρέχουμε κάτι που έχει αξία”, τονίζει ο Moreno. “Προφανώς, αυτή η πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στο κοινό, αλλά δεν είναι εύκολο να την κατανοήσεις ή να τη δεις στο τηλέφωνό σου, όταν καλείσαι να πάρεις κάποιες αποφάσεις”.

Το iBillionaire ακολουθεί την εξής διαδικασία: Η εφαρμογή προσφέρει τρέχοντα σχόλια για τι κάνουν οι δισεκατομμυριούχοι με τα χρήματά τους, επιτρέποντας στους επενδυτές να συγκρίνουν τα portfolios τους με εκείνα των κροίσων. Παρέχει επίσης ένα δείκτη, που έχει δημιουργηθεί από 30 μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ιδιαιτέρως δημοφιλείς μεταξύ δισεκατομμυριούχων, καθώς και ένα  ETF (IBLN), το οποίο παρακολουθεί το δείκτη και επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επενδύσει τουλάχιστον 25 δολάρια.

“Ο λόγος που επιλέξαμε τη δομή του  ETF είναι επειδή πιστεύουμε ότι απευθύνεται σε όλα τα είδη των επενδυτών”, εξηγεί ο Moreno. “Διαπραγματεύεται όπως η μετοχή: Μπορείς να το αγοράσεις από οποιαδήποτε τράπεζα- JP Morgan, Goldman Sachs, οποιαδήποτε. Πιστεύουμε στον εκδημοκρατισμό των ιδεών αυτών των επενδυτών, που ιστορικά ήταν διαθέσιμες μόνο στους πλούσιους ανθρώπους. Έχουμε την ποικιλία, τη ρευστότητα, αλλά όχι τις υψηλές αμοιβές ή τα υψηλά επενδυτικά minimums.Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσoυν τα ETFs, και γιατί είμαστε bullish σε αυτά ως επενδυτικό όχημα «.

Σύμφωνα με τον Moreno, το iBillionaire Index ETF διαθέτει αυτή τη στιγμή περιουσιακά στοιχεία ύψους 36 εκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με το site του, ο δείκτης υπεραποδίδει του  S&P 500.

By