Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κένυα: Ισχυρές εκρήξεις στο εμπορικό κέντρο

Συγκλονιστικά βίντεο

kenya_mall_attackΤρεις ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν τα ξημερώματα στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, όπου σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας εξαπέλυσαν επίθεση για να εξουδετερώσουν τους ενόπλους ισλαμιστες που έχουν ορχυρωθεί σ” αυτό πάνω από 40 ώρες.

Οι εκρήξεις ακολούθησαν έντονα πυρά που διήρκεσαν 15 λεπτά. Ο στρατός της Κένυας ανακοίνωσε τη νύχτα ότι έχει απομονώσει τους ενόπλους, οι οποίοι κρατούν ακόμα περίπου 10 ανθρώπους.

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το Σάββατο στην επίθεση στο εμπορικό αυτό κέντρο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν Σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ, οι οποίοι υποχτήριξαν ότι ενήργησαν σε αντίποινα για τη στρατιωτική επέμβαση της Κένυας στη Σομαλία.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τα πύρα των δραστών

Ένοπλοι Ισλαμιστές εισβάλλουν στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι. Ένας από τους υπαλλήλους του πολυκαταστήματος κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τα πρώτα λεπτά της επίθεσης. Πελάτες και εργαζόμενοι τρέχουν για να κρυφτούν, ενώ οι σφαίρες πέφτουν βροχή. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τα πύρα των δραστών, ενώ κάποιοι κρατήθηκαν όμηροι για πολλές ώρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By