Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κένυα: Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιζώντων

Aπό το μακελειό στο Ναϊρόμπι

kenia1Ο εφιάλτης μπορεί να τελείωσε, ωστόσο οι πληγές των επιζώντων από το μακελειό στο Ναϊρόμπι, σωματικές και ψυχικές, θα χρειαστούν πολύ καιρό για να επουλωθούν.

Μέχρι τώρα, τέτοια συμβάντα μόνο στον κινηματογράφο τα είχα δει, διηγείται ο τραυματίας Σιέντ Ιμπραήμ: «Τους είπα να με αφήσουν ήσυχο, είμαι τραυματίας. Μου είπαν δε θα σε πειράξουμε, φύγε, είσαι ήδη χτυπημένος».

Κάποιοι είναι οργισμένοι. Άλλοι, απλά ευγνώμονες που βγήκαν ζωντανοί.

«Τουλάχιστον περνάμε το θετικό μήνυμα στον κόσμο, πως στην Κένυα υπάρχει ειρήνη. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα, όπως στη Βρετανία. Μπορεί να συμβεί οπουδήποτε», περιγράφει από το νοσοκομείο η Σαμίμ Μαρλού. Ο μουσουλμάνος Αλίμ έχασε το αριστερό του μάτι. Η γυναίκα του, Σέιμα, προσπαθούσε να ηρεμήσει το μωρό τους για να μην τραβήξουν την προσοχή των εκτελεστών.

«Αυτό δεν είναι το ισλάμ. Το ισλάμ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Το ισλάμ είναι ειρήνη, είναι ομοψυχία, είναι ανθρωπιά. Αυτό που είδα εκεί δεν ήταν ισλάμ. Κι αν σκεφτήκατε για μια στιγμή πως αυτοί οι άνθρωποι μας εκφράζουν, δεν μας εκφράζουν. Ποτέ δεν θα μας εκφράζουν. Σας παρακαλώ, μην τους αφήσετε να κερδίσουν, πιστεύοντας πως μας αντιπροσωπεύουν», λέει ο Αλίμ.

Πηγή: Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By