Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κέρδη στη Wall Street με «αέρα» από τη Fed

Αισιόδοξοι οι επενδυτές μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών της τράπεζας

STOCKS 2

Με… «καύσιμο» από τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, οι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους το νευρικό ξεκίνημα στις συνεδριάσεις που υπήρχε νωρίτερα, κλείνοντας με σημαντικά κέρδη την Τετάρτη.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,97% στις 16.533 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,86% στις 4.132 μονάδες.

Με ελαφρώς μικρότερα κέρδη, ο S&P 500 ανέβηκε κατά 0,81% στις 1.888 μονάδες.

Θυμίζουμε πως η συνεδρίαση των αξιωματούχων της Fed δεν «έβγαλε» κάποια ξεκάθαρη απόφαση για τις επόμενες κινήσεις της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα μέλη της επιτροπής FOMC παρουσίασαν διάφορες προσεγγίσεις για την άνοδο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, αλλά σημείωσαν πως η συζήτηση αποτελεί απλά ένα «προληπτικό σχεδιασμό» και όχι ένδειξη πως επίκειται μια άνοδος των επιτοκίων.

«Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε γενικές γραμμές ότι είναι φρόνιμο να ξεκινήσει από τη συνεδρίαση αυτή η εξέταση των επιλογών για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, καθώς θα βοηθούσε τα μέλη της επιτροπής να λάβουν αποφάσεις και να επικοινωνήσουν τα σχέδια τους στο κοινό προτού κάνουν τα πρώτα βήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η συζήτηση της επιτροπής για το θέμα αυτό έγινε στο πλαίσιο ενός προληπτικού σχεδιασμού και δεν σημαίνει πως θα ξεκινήσει σύντομα η διαδικασία ομαλοποίησης» επισημαίνεται.

Τα μέλη της επιτροπής επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις τους για το outlook της αμερικάνικης οικονομίας. «Στην συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας και το outlook, οι συμμετέχοντες άφησαν να εννοηθεί ότι η αξιολόγηση για το outlook της οικονομίας δεν έχει αλλάξει από τη συνεδρίαση του Μαρτίου» αναφέρεται στα πρακτικά.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν την εκτίμηση πως η συνέχιση της νομισματικής χαλάρωσης με στόχο την μείωση της ανεργίας δεν δημιουργεί κινδύνους για αύξηση του πληθωρισμού.

By