Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κέρι: Η βαρβαρότητα του ΙΚ δεν θα εκφοβίσει την διεθνή κοινότητα

«Η σύγκρουση αυτή είναι μία μάχη μεταξύ του πολιτισμού και της βαρβαρότητας»

tzixantistes

Κατά την διάρκεια τριαντάλεπτης παρέμβασης του στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι διαβεβαίωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να εκφοβιστεί από τη «βάρβαρη» οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του Αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ.

Ο Κέρι κάλεσε όλους τους εταίρους των ΗΠΑ να κλιμακώσουν τη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών, που ελέγχουν μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και βρίσκονται στο στόχαστρο των αεροπορικών βομβαρδισμών που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

«Η σύγκρουση αυτή είναι μία μάχη μεταξύ του πολιτισμού και της βαρβαρότητας», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Εάν δεν καταφέρουμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος, το μέλλον της Μέσης Ανατολής δεν θα είναι βιώσιμο» τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος επιπλέον υπερασπίστηκε τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγονται καθημερινά και στοχοθετούν τις θέσεις και τις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: εμείς δεν θα εκφοβιστούμε, εσείς δεν θα εκφοβιστείτε, οι φίλοι μας και οι εταίροι μας δεν θα εκφοβιστούν» υπογράμμισε ο Τζον Κέρι.

«Εάν δεν καταφέρουμε να τους υπερνικήσουμε, αυτό το δίκτυο θα μπορεί να καταστεί το σημείο συνάντησης όλων των περιθωριακών στοιχείων, των περιθωριοποιημένων όλων των ηπείρων, και θα μπορούσε να ωθήσει κάποιους να το μιμηθούν και να διαπράξουν βλακώδεις και αυτοκτονικές ενέργειες σε άλλες χώρες» σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός.

«Οι ΗΠΑ δεν αναζητούν εχθρούς στη Μέση Ανατολή. Προκύπτει όμως ότι, όπως σήμερα, οι εχθροί μας αναζητούν» συμπέρανε ο ίδιος.

By