Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κέρι: «Θα τιμωρηθούν οι σφαγείς των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων»

«Το Ισλάμ δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος»

irak-islamiko-kratos-stiben-sotlof

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δεσμεύτηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα τιμωρήσουν τους «σφαγείς» που σκότωσαν τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ και έδωσαν στη δημοσιότητα τα βίντεο με τις εκτελέσεις τους.

«Όταν οι τρομοκράτες, σε όποια περιοχή του κόσμου και αν βρίσκονται, δολοφονούν πολίτες μας, οι ΗΠΑ θα τους στείλουν τον λογαριασμό, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί. Και αυτοί που δολοφόνησαν τον Τζέιμς Φόλεϊ και τον Στίβεν Σότλοφ στη Συρία πρέπει να ξέρουν ότι οι ΗΠΑ θα τους κάνουν να πληρώσουν, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί«, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Κέρι χαρακτήρισε την εκτέλεση του Σότλοφ «γροθιά στο στομάχι» και «μεσαιωνική θηριωδία«.

«Το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι αυτοί οι χασάπηδες που σκότωσαν τον Στίβεν Σότλοφ. Αυτό το πράγμα, είναι το Ισλαμικό Κράτος« συμπλήρωσε ο Κέρι με την ευκαιρία του διορισμού του Σαρίκ Ζαφάρ ως νέου ειδικού εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μουσουλμανική κοινότητα. «Το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι αυτοί οι μηδενιστές που δεν ξέρουν παρά μόνο να καταστρέφουν χωρίς να οικοδομούν τίποτα. Δεν είναι αυτοί οι θρασύδειλοι μασκοφόροι, οι πράξεις των οποίων συνιστούν προσβολή για την φιλειρηνική θρησκεία την οποία παραβιάζουν καθημερινά με τις βάρβαρες ενέργειές τους«, σημείωσε.

Δύο εβδομάδες μετά τη μετάδοση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, το ΙΚ πραγματοποίησε την απειλή του και εκτέλεσε τον Στίβεν Σότλοφ. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος είχε απαχθεί τον Αύγουστο του 2013 στη Συρία.

By