Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κέρι: Ο διεθνής συνασπισμός θα καταφέρει να εξαλείψει την απειλή στο Ιράκ

«Το Ιράκ είναι ένας βασικός εταίρος της Ουάσινγκτον στον αγώνα της κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης»

john_kerry640Η διεθνής κοινότητα δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί το Ισλαμικό Κράτος να αυξάνει τη δύναμή του, προειδοποίησε σήμερα από τη Βαγδάτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Το Ιράκ είναι ένας βασικός εταίρος της Ουάσινγκτον στον αγώνα της κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης, όπως τόνισε ο Κέρι.

«Μας συμφέρει όλους να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση του Ιράκ σε αυτό το κρίσιμης σημασίας σταυροδρόμι. Ο συνασπισμός που βρίσκεται στο επίκεντρο στην στρατηγικής μας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τις επόμενες ημέρες», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ιρακινή πρωτεύουσα και πρόσθεσε: «Και αυτό θα γίνει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος δεν θα καθίσουν απλώς να παρακολουθούν να εξαπλώνεται το κακό του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Τζον Κέρι δήλωσε βέβαιος ότι ο συνασπισμός αυτός θα επιτύχει την αποστολή του. «Ξέρουμε όλοι ότι (…) τελικά ο διεθνής συνασπισμός μας θα καταφέρει να εξαλείψει την απειλή στο Ιράκ, στην περιοχή και στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

By