Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κέρκυρα: Συστάθηκε εταιρεία διαχείρισης υδατοδρομίων

Με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ»

udroplana1

Ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ» και η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας διαχείρισης υδατοδρομίων με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ», η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Κέρκυρας και στη μεταφορά των κατοίκων των Παξών.

Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που απαιτείται προς τα αρμόδια υπουργεία για τη χορηγία της άδειας λειτουργίας επ’ ονόματι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «ΟΛΚΕ ΑΕ», Σπύρος Ανδριώτης, στην τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση της εταιρείας, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προώθησης της αναπτυξιακής πορείας του «ΟΛΚΕ ΑΕ» και στο πλαίσιο αυτό αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ίδρυσης και λειτουργίας  υδατοδρομίων στην Κέρκυρα.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε προσωπικά τους πολιτικούς προϊσταμένους των συναρμόδιων υπουργείων, τον υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς και τους βουλευτές Κέρκυρας και μέλη της κυβέρνησης, Νίκο Δένδια και Άντζελα Γκερέκου για την αμέριστη στήριξη και βοήθεια που παρείχαν στον «ΟΛΚΕ ΑΕ».

Ευχαρίστησε ακόμα τον μέτοχο της εταιρείας «ΤΑΙΠΕΔ», ο οποίος συμφώνησε με την πρόταση του Οργανισμού και συνέβαλε ουσιαστικά στη σημερινή εξέλιξη.

Είπε επιπλέον πως η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας και θα επιλύσει χρόνια προβλήματα μεταφοράς καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου των κατοίκων των Παξών αλλά και των κατοίκων των Διαπόντιων νήσων.

Ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, υπογράμμισε: «Η σύσταση της εταιρείας «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μοντέλο διοίκησης υδατοδρομίων».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι δύο της εταίροι -«ΟΛΚΕ ΑΕ» και «Ελληνικά Υδατοδρόμια»- διαθέτουν διακριτά πλεονεκτήματα η άθροιση των οποίων δημιουργεί σημαντική υπεραξία».

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ έχει ήδη προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία των υδατοδρομίων και την αδειοδότηση ενώ θα ακολουθήσει η αποστολή ενός υδροπλάνου στην Κέρκυρα χωρητικότητας 19 θέσεων.

By