Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίεβο: Στην ανατολική Ουκρανία αναπτύσσονται ρωσικά στρατεύματα

Tην στιγμή που οι φιλορώσοι αντάρτες διεξάγουν εκλογές

oukrania

Το Κίεβο κατήγγειλε ότι στην ανατολική Ουκρανία παρατηρείται «έντονη ανάπτυξη εξοπλισμού και στρατευμάτων« από τη Ρωσία, την στιγμή που οι φιλορώσοι αντάρτες διεξάγουν εκλογές.

«Υπάρχει μια έντονη ανάπτυξη στρατιωτικών εξοπλισμών και εχθρικών στρατευμάτων από το ρωσικό έδαφος προς το έδαφος που ελέγχεται από τους αντάρτες«, δήλωσε ο Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος ερωτήθηκε για τα βίντεο που μεταδίδονται από ουκρανικά ΜΜΕ και όπου βλέπει κανείς δεκάδες στρατιωτικά φορτηγά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας που παρουσιάζονται ως «ρωσική φάλαγγα στους δρόμους του Ντονέτσκ«, προπύργιου των αυτονομιστών.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησαν το απόγευμα φάλαγγα είκοσι στρατιωτικών φορτηγών, πολλά από τα οποία μετέφεραν αντιαεροπορικά πολυβόλα και τα οποία κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, πεδίο μαχών τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στους αποσχιστές και τις ουκρανικές δυνάμεις.

Δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθεί η προέλευση των οχημάτων ούτε να γίνει γνωστό αν πρόκειται για νέους εξοπλισμούς.

Πολλοί δυτικοί δημοσιογράφοι έγραψαν πως παρατήρησαν κινήσεις στρατευμάτων στο Ντονέτσκ. Οι δημοσιογράφοι των ενημερωτικών ιστότοπων buzzfeed.com και mashable.com έγραψαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter πως είδαν μια μεγάλη στρατιωτική φάλαγγα.

«Τριάντα ένα στρατιωτικά φορτηγά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας με αντιαεροπορικά συστήματα, κιβώτια πυρομαχικών, συστήματα ραντάρ, καθώς και ένα λεωφορείο γεμάτο ένοπλους άνδρες«, έγραψε ο Μαξ Σέντον του Buzzfeed.

Ο δημοσιογράφος Ρόλαντ Όλιφαντ της βρετανικής εφημερίδας «Τέλεγκραφ» έγραψε στο Twitter ότι είδε 62 πράσινα στρατιωτικά φορτηγά χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας να βρίσκονται καθ΄οδόν προς το Ντονέτσκ, ενώ τρία εξ αυτών έφεραν πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών Γκραντ.

Ο δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίλερ του Mashable έγραψε στο Twitter πως είδε να κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ πάνω από 40 στρατιωτικά φορτηγά «με αντιαεροπορικά πυροβόλα και μαχητές«.

By