Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κίνα: Δεκαέξι νεκροί σε ταραχές στην Σινγιάνγκ

Η Κίνα έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε τουρίστες στην πλατεία Τιενανμέν τον Οκτώβριο

china-flag_2575495b
Η αστυνομία στην δυτική περιοχή Σινγιάνγκ της Κίνας πυροβόλησε και σκότωσε 14 άτομα στη διάρκεια ταραχών αργά χθες το βράδυ κατά τις οποίες σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί, ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή κυβέρνηση.

Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από πλήθος που πέταξε εναντίον τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και κρατούσε μαχαίρια όταν μετέβησαν για να συλλάβουν «ύποπτους εγκληματίες» σε χωριό κοντά στην πόλη Κασγκάρ στο Δρόμο του Μεταξιού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στον επίσημο ειδησεογραφικό της ιστότοπο Tianshan.

Η Κίνα έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην Σινγιάνγκ μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε τουρίστες στην πλατεία Τιενανμέν τον Οκτώβριο σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό και δύο περαστικούς. Η Σινγιάνγκ έχει γίνει θέατρο πολλών συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια, τις οποίες το Πεκίνο συχνά αποδίδει στο αυτονομιστικό Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By