Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο με δεκάδες νεκρούς

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης και οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν τον αριθμό των θυμάτων

china ambylance

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι 150 τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο μετάλλου στην ανατολική Κίνα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 7:30 τοπική ώρα, στην πόλη Κουνσάν της επαρχίας Τζιανγκσού.

Σε πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV φαίνονται τεράστιες στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από ένα χαμηλό κτίριο, ενώ σε άλλα πλάνα διακρίνονται οι τραυματίες να μεταφέρονται σε φορτηγά και ασθενοφόρα ξαπλωμένοι πάνω σε ξύλινα τελάρα.

Όπως μετέδωσε το CCTV, το εργοστάσιο είναι το Zhongrong Plating. Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται ότι η εταιρεία απασχολεί 450 εργαζόμενους και μεταξύ των πελατών της είναι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο βρίσκονταν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι και 40 από αυτούς σκοτώθηκαν ακαριαία.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης και οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν τον αριθμό των θυμάτων.

By