Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κίνα: Ξεπερνούν τους 300 οι νεκροί από τον σεισμό

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, πρόκειται να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στη Λουντιάν, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής

kina seismos

Ο φονικός σεισμός των 6,5 βαθμών που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, άφησε πίσω του 381 νεκρούς και περισσότερους από 1800 τραυματίες.

Ο σεισμός εντοπίστηκε στην πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, πρόκειται να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στη Λουντιάν, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας αυτής, Νέα Κίνα.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 400 ακόμα διασώστες με 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων.

Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν ώστε να παράσχουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.

By