Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο

Το σχολικό λεωφορείο κατέληξε σε μια λίμνη με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό, τα οκτώ παιδιά οι δυο καθηγητές και ο οδηγός

china-ambulance

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων οκτώ μικρά παιδιά, από την ανατροπή και την πτώση σε λίμνη ενός μικρού σχολικού λεωφορείου στην επαρχία Χουνάν της νότιας Κίνας όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά ανατράπηκε ενώ περνούσε από έναν αγροτικό ορεινό δρόμο κοντά στην απομακρυσμένη πόλη Ξιανγκτάν όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το σχολικό λεωφορείο κατέληξε σε μια λίμνη με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό, τα οκτώ παιδιά οι δυο καθηγητές και ο οδηγός. Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία China News Service, το λεωφορείο ανατράπηκε από άγνωστη αιτία σε έναν στενό ορεινό χωματόδρομο ο οποίος δεν διέθετε κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Το δυστύχημα είναι το τελευταίο σε μια σειρά πολύνεκρων τροχαίων με σχολικά λεωφορεία που έχουν προκαλέσει την οργή της κινεζικής κοινής γνώμης εξ αιτίας των μη ασφαλών συνθηκών μεταφοράς των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Αυτού του είδους τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται οχήματα που μεταφέρουν παιδιά έχουν κάνει πλέον τέτοια τραγικά περιστατικά ένα άκρως ευαίσθητο θέμα στην Κίνα.

Οκτώ παιδιά σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο στο νησί Χαϊνάν στη νότια Κίνα τον περασμένο Απρίλιο και ενώ πήγαιναν σε μια σχολική εκδρομή. Το 2011 πανεθνική κατακραυγή ξέσπασε από το θάνατο 18 παιδιών νηπιαγωγείου μετά τη σύγκρουση ενός φορτηγού με το υπερφορτωμένο σχολικό βαν που τα μετέφερε στη βορειοδυτική Κίνα. Η τραγωδία εκείνη είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις και ο τότε πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο είχε υποσχεθεί περισσότερα κρατικά κονδύλια για τη βελτίωση των υπηρεσιών στα σχολικά λεωφορεία.

Οι αγροτικές περιοχές της Κίνας είναι γνωστές για την ελλιπή ασφάλεια στις μεταφορές ενώ πολλές φορές τα παιδιά αναγκάζονται να μεταβούν στα σχολεία πάνω σε μεγάλα φορτηγά, που διαβαίνουν εξαιρετικά κακοσυντηρημένους δρόμους.

By