Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καβγάς Μητσοτάκης – Μητρόπουλου για τις καταργήσεις φορέων στη Βουλή

Άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Μητρόπουλου στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων και οργανισμών του δημοσίου, με αφορμή άρθρο που προβλέπει την επανεξέταση σε βάθος χρόνου των διαδικασιών μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

ÂÏÕËÇ - ÏËÏÌÅËÅÉÁ / ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÊÁÉ ØÇÖÉÓÇ ÔÏÕ ÐÏËÕÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÇÓ ÌÅ ÔÇÍ ÄÉÁÄÉÊÁÓÉÁ ÔÏÕ ÊÁÔÅÐÅÉÃÏÍÔÏÓ -PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «η εποχή της ατιμωρησίας πέρασε», εκτιμώντας ότι αναφέρονταν στην περίπτωση 45 μονιμοποιηθέντων υπαλλήλων δημοτικής επιχείρησης της Ρόδου.

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν αναφέρθηκε στους συγκεκριμένους υπαλλήλους και ότι έκανε μια γενική δήλωση και πρόσθεσε πως υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση του ΑΣΕΠ για αυτούς τους εργαζόμενους.

«Με ενθάρρυνση δικού σας βουλευτή δόθηκε λύση για τους συμβασιούχους της Ρόδου», είπε ο Αλ. Μητρόπουλος, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης του απάντησε ότι συνεργάτης του γραφείου του έχει αναλάβει την υπεράσπιση των εργαζομένων. «Μου είναι αδιανόητο να εκφέρετε άποψη γι” αυτήν την υπόθεση, χωρίς να διευκρινίσετε εξ αρχής ότι ενδεχομένως έχετε επαγγελματικό ενδιαφέρον», συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης με τον Αλ. Μητρόπουλο να τονίζει πως από το 2001 δεν αναλαμβάνει δικαστικές υποθέσεις.
«Παρακλήθηκα από τον συνάδελφο κ. Υψηλάντη της ΝΔ, και τον συνάδελφο κ. Γάκη, να δώσω νομικές συμβουλές, δικηγόρος της Ρόδου έχει χειριστεί το θέμα με συναδέλφους των Αθηνών. Εγώ ουδέποτε, την τελευταία δεκαετία έχω χειριστεί τέτοιες υποθέσεις», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν διαθέτετε γραφείο Αλέξη Μητρόπουλου αυτή τη στιγμή -και αν ναι, ποια είναι η σχέση σας», επανήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από το 2002 δεν έχω παραστεί στα δικαστήρια. Πρώην συνεργάτες μου, αρκετές δεκάδες, κύριε υπουργέ, ασχολούνται με υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα – και ο κ. Κόκκινος που είναι στέλεχος δικό σας στη Ρόδο, συνεργαζόμενος, ασχολείται με το θέμα της δημοτικής επιχείρησης Ρόδου. Όχι μόνον εγώ, αλλά και στις θυγατέρες μου έχω απαγορεύσει να αναλαμβάνουν δικηγορικές υποθέσεις, όσο ο πατέρας τους είναι βουλευτής», απάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον υπουργό να κατονομάσει τον συνεργάτη του που ασχολείται με την υπόθεση.

By