Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καζάνι που βράζει η ΔΗΜΑΡ

Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και το άνοιγμα στους «παπανδρεϊκούς» φέρνουν τον Φ. Κουβέλη στο επίκεντρο εσωκομματικής κριτικής 

kouvelis-sinedrioAA

Γκρίνια και προβληματισμό προκαλούν οι χαμηλές πτήσεις της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις και το υπαρκτό ενδεχόμενο να μην καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή. Το γεγονός ότι πλησιάζουμε στις 25 Μαίου και η δημοσκοπική εικόνα του κόμματος δεν αλλάζει, έχει ήδη οδηγήσει αρκετά στελέχη να μετακινούνται από τη στάση αναμονής που τηρούσαν προκειμένου να μην προκαλέσουν εσωτερικό ζήτημα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, στη στάση κριτικής εναντίον των αποφάσεων της ηγεσίας. Τα πυρά επικεντρώνονται αφενός στην απόφαση του Φώτη  Κουβέλη να εντάξει στη ΔΗΜΑΡ πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και «παπανδρεϊκούς» όπως ο Χάρης Καστανίδης, ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Στέφανος Μανίκας, η Μαριλένα  Κοππά και αφετέρου η εμφανής – όπως λένε στελέχη της ΔΗΜΑΡ – προσπάθεια του προέδρου του κόμματος να εκλεγεί η Μαριλένα Κοππά, επιλογή που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες άλλων υποψηφίων.

Ο πρώην γραμματέας και πρώηνς στενός συνεργάτης του κ. Κουβέλη, Σπύρος Λυκούδης – ο οποίος είχε διαφωνήσει με την απόφασή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να αρνηθεί την πρόσκληση διαλόγου του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς –  φροντίζει να διατηρεί εμφανείς αποστάσεις από τις επιλογές Κουβέλη ασκώντας – μέχρι στιγμής – ελεγχόμενη κριτική, ενώ δημοσίως έχει ταχθεί υπέρ της μετεκλογικής ανασυγκρότησης του συνόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με τη συμμετοχή του όλου ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και του Ποταμιού.

«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ενδοπασοκικές συγκρούσεις και ντέρμπι πασόκων μέσα στη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ να αρχίσει να βρίζει τον Βενιζέλο και οι παπανδρεϊκοί και οι βενιζελικοί τον Παπανδρέου» ήταν η δήλωση που έκανε ο Γρηγόρης Ψαριανός στο Βήμα FM, ενώ υπάρχουν δεκάδες στελέχη που διαφωνούν με την ένταξη των παπανδρεϊκών στη ΔΗΜΑΡ όπως διαφώνησαν και με την κοινή εμφάνιση του Φ. Κουβέλη με τον Γ. Παπανδρέου στην προυσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά.