Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθάρισε ο Μπρέσεβιτς για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκανε ντέρμπι το παιχνίδι με την Κηφισιά, αλλά όταν σοβαρεύτηκε, ο Ιβάν Μπρέσεβιτς ήταν ξανά εκεί για να την οδηγήσει σε άνετη νίκη 4-2.

192105

Τη… μισή ΑΕΚ απ’ αυτή που περίμεναν είδαν οι φίλοι της στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς.

Με κακό πρόσωπο και απίστευτες αμυντικές αδράνειες (τις οποίες διόρθωσαν στη συνέχεια οι αλλαγές του Δέλλα), η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μέρος απ’ τη μαχητική Κηφισιά.

Με την επιστροφή ωστόσο απ’ την ανάπαυλα σοβαρεύτηκε, έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να την ξελασπώνει ξανά (δυο γκολ), έφτασε στο άνετο τελικά 4-2.

Εξαιρετικός -πέραν του Κροάτη- και ο Πλατέλλας που δεν σκόραρε μεν, αλλά είχε δυο ασίστ από εκτελέσεις φάουλ.

Πώς έπαιξε

Εκπλήξεις επεφύλαξε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας -βάσει των όσων είχε δείξει στις προπονήσεις. Ο «Κολοσσός» άφησε στον πάγκο τον Ανάκογλου, αλλά διατήρησε στα χαφ τον Γεωργέα και ξεκίνησε τον Τσουκαλά δεξιά. Διατηρώντας βασικό λοιπόν και τον Γροντή, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσούπρος και Τσουκαλάς. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γεωργέας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Γροντής (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Η ΑΕΚ χρωστούσε στους φίλους της μια καλή εμφάνιση. Ήθελε να τους αποζημιώσει με γκολ και θέαμα για τα… κολλύρια που χρειάστηκαν στα προηγούμενα ματς. Και τελικά τα γκολ ήρθαν. Μόνο που δεν τα πετύχαινε αποκλειστικά εκείνη. Πιστεύοντας ότι θα καθαρίσει εύκολα μετά το γρήγορο προβάδισμα του Τσούπρου (ωραία κεφαλιά) και αγνοώντας την ποιότητα του αντιπάλου, η «Ένωση» εκτέθηκε. Και βρέθηκε απρόσμενα… να τρέχει.

Όταν ο Αλημπάς σκόραρε με κεφαλιά σχεδόν… εκτός περιοχής κι ο Τεούσης (τρία μόλις λεπτά αργότερα) εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα κηδειοπομπής της άμυνάς της. Τουλάχιστον όμως οι «κιτρινόμαυροι» προσβλήθηκαν. Και παρά το σοκ, αντέδρασαν. Αφού λοιπόν ο Δέλλας διόρθωσε την αμυντική ανορθογραφία (βάζοντας Ανάκογλου αντί Τσούπρου και κάνοντας στόπερ τον Γεωργέα), ο Τσουκαλάς διόρθωσε κι εκείνος την κατάσταση.

Ήξερε κι εκείνος όμως -ο Δέλλας- ότι η ομάδα του έπρεπε ν’ απειλήσει και με άλλο τρόπο πέρα απ’ τα στημένα του Πλατέλλα (τα οποία έφεραν και τα δυο γκολ). Γι’ αυτό δεν άργησε να δοκιμάσει κι άλλη λύση. Αποσύροντας τον Ντακόλ -λίγο αφότου είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι- και περνώντας στη θέση του τον Ράμα. Κι όμως. Η άμυνά του -που τόσο προβληματική εμφανίστηκε σήμερα- ήταν εκείνη που έδωσε τη λύση.

Διότι χρειάστηκε μια «γλυκιά» σέντρα του Πεταυράκη κι ένα ψύχραιμο γύρισμα του Σταθάκη με το κεφάλι, για να κάνει ο Μπρέσεβιτς αυτό που έχει ξανακάνει -χωρίς να ‘ναι ο ποιοτικότερος φορ του κόσμου: Να ξελασπώσει την ΑΕΚ. Και να της επιτρέψει -όχι απλά να πάρει τη νίκη. Αλλά να προσφέρει κατά διαστήματα το ωραίο ποδόσφαιρο που περιμένει ο κόσμος της. Σαν εκείνο που… γέννησε και το δεύτερο γκολ του Κροάτη, με το οποίο υπογράφηκε οριστικά η νίκη.

ΠΗΓΗ: SportFM.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By