Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο – γιάφκα (+φωτό)

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα από τους άνδρες της Αστυνομίας

F1BA203F32C71A12A3AACBC75697A4E5

«Καθαρά» είναι τα καλάσνικοφ τα οποία βρέθηκαν χθες στο αυτοκίνητο-γιάφκα που εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα τρία καλάσνιφ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Το κλεμμένο Ι.Χ., μάρκας Opel, μεταφέρθηκε χθες στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό του βρέθηκαν τέσσερα βλήμματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων, τρία καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, δύο κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Φωτογραφίες από τα ευρήματα

Εν τω μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τα ευρήματα. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 1η Ιανουαρίου από την περιοχή της Κερατέας και τις μεσημεριανές ώρες έγινε έλεγχός του από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

By