Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: «Δεν ζητήσαμε ποτέ από τη Ρένα Δούρου να μας προσλάβει»

«Αγωνιζόμαστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση»

 καθαριστριες

Την δίκη τους απάντηση στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου δίνουν με ανακοίνωση τους οι απολυμένες καθαρίστριες  του Υπουργείου Οικονομικών.

«Δεν ζητήσαμε ποτέ από τη Ρένα Δούρου να μας προσλάβει… Αγωνιζόμαστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση. Να ισχύσει ο νόμος«, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι «αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών«, όπως αποκαλούν τον εαυτό τους.

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζουν ότι εκείνο που ζητούν είναι η επιστροφή στις θέσεις τους, στο υπουργείο Οικονομικών και όχι η πρόσληψή τους σε οποιαδήποτε άλλη θέση του Δημοσίου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Δεν ζητήσαμε ποτέ από τη Ρένα Δούρου να μας προσλάβει. Δεν μας υποσχέθηκε ποτέ η Ρένα Δούρου ότι θα μας προσλάβει. Αγωνιζόμαστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση. Να ισχύσει ο νόμος«.

Η ιστορία ξεκίνησε από κυριακάτικο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ανέθεσε τον καθαρισμό των κτιρίων της Περιφέρειας σε ιδιωτικό συνεργείο. Η εφημερίδα ασκούσε κριτική στη Ρένα Δούρου για το γεγονός ότι δεν προσέλαβε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην περιφέρεια Αττικής. Ρωτήστε, όμως, και τις ίδιες και θα σας πουν ότι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις από τις οποίες παρανόμως απολύθηκαν«, είχε πει σε συνέντευξή της η κ. Δούρου, η οποία χαρακτήρισε το δημοσίευμα κατασκευασμένο.

«Εγώ δεν δεσμεύτηκα για τίποτα και σε κανέναν«, σημείωσε.

By