Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καθησυχάζει ο “Ολι Ρεν για τη δόση (βίντεο)

 «Δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα», τονίζει ο  Σάιμον Ο”  Κόνoρ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου.

 

www.fowphotos.com/Press Conference after the conclusion of Eurogroup on the early hours of 27th of November in Brussels
www.fowphotos.com/Press Conference after the conclusion of Eurogroup on the early hours of 27th of November in Brussels

Καθησυχαστικός για την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα εμφανίστηκε ο Σάιμον Ο”  Κόνoρ, εκπρόσωπος Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε  η Ευρωπαϊκής Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές  Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, αναφέρεται ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, αλλά κάποια θέματα παραμένουν εκκρεμή. “Οπως τονίζεται, δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες, τεχνικής φύσεως, εργασίες για τον διακανονισμό των εν λόγω θεμάτων, τα κλιμάκια θα διακόψουν για σύντομο χρονικό διάστημα την επίσκεψή τους, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Προγραμματίζουν δε να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου για να συνεχίσουν το έργο τους.

Ο  Σάιμον Ο”  Κόνoρ τόνισε ότι  «θα είμαι πάνω από όλα ξεκάθαρος, δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα. Το  ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής είναι εκτεταμένο, κυρίως, σε ότι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η Ελλάδα όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα» και πρόσθεσε ότι «η αποστολή διακόπηκε προκειμένου να συνεχιστεί η τεχνική εργασία πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι έχουμε εντοπίσει αρκετούς τομείς όπου οι μεταρρυθμίσεις υπερέβησαν τα προσδοκώμενα και ήδη βλέπουμε σημαντικά και σταθερά αποτελέσματα. Συνολικά το μήνυμα είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει».

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα,  σχετικά με την αποχώρηση από την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «η αποστολή διεκόπη για να συνεχιστεί η τεχνική εργασία τις επόμενες βδομάδες, το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές Απριλίου».

Σε ότι αφορά ο θέμα της ρευστότητας, ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε αποχώρηση ότι η επόμενη δόση των 2,8 μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς να υπάρξει αποστολή της τρόικας. Οι ελληνικές αρχές εργάζονται πάνω στα προαπαιτούμενα και όταν η τρόικα κρίνει ότι αυτά έχουν ικανοποιηθεί εναπόκειται στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνη να αποφασίσει την εκταμίευση και αυτό δεν επηρεάζεται από τη σημερινή απόφαση».

 

[content_left title=»»][/content_left]

 

 

By