Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καθοριστική συμβολή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη Γερμανία…

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας πήρε η Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε στα πέναλτι με 5-4 μέσα στο Μαγδεμβούργο. Καθοριστική ήταν η συμβολή και του Κυριακού Παπαδόπουλου καθώς ήταν εκείνος που στο 116′ ισοφάρισε σε 2-2 με καρφωτή κεφαλιά (μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπέντερ) κρατώντας ζωντανή την ομάδα του.

pegasus_LARGE_t_1041_106401473Ετσι ο Ελληνας άσος εξιλεώθηκε για το λάθος που έκανε στο 28′ με αποτέλεσμα ο Σιέφκες να ισοφαρίσει σε 1-1, το σκορ. Στα πέναλτι, σε ήρωα για τους φιλοξενούμενους εξελίχθηκε ο Μπερντ Λέον. Η Λεβερκούζεν, έχοντας χάσει δύο πέναλτι με τους Σπάχιτς και Κίσλινγκ τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν είχαν χάσει κανένα, ήταν με το ένα πόδι εκτός.

Τότε, όμως, ταλαντούχος «κίπερ» έπιασε 3 στα 4 πέναλτι, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του! Να σημειωθεί οτι οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο από το 78΄λόγω αποβολής του Χέουνγκ Μιν Σον.

Εύκολη πρόκριση και για την Μπάγερν, καθώς η ομάδα του Μονάχου πέρασε με 3-1 από το Αμβούργο.

Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο 7′ με τον Λεβαντόφσκι, ενώ ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αλαμπα είχε διπλασίασει τα τέρματα τους. Στο 55′ ο Ριμπερί έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην τελική επικράτηση, με τους γηπεδούχους απλώς να μειώνουν στο 85′ με τον Λασογκά.

Η Μόναχο 1860 προηγήθηκε στο 16′ και πάλεψε μέχρι το 69′ το ματς κόντρα στη Φράιμπουργκ, ωστόσο η τελευταία είχε σε μεγάλα… κέφια τον Μεμχμέντι. Ο Ελβετός, με καταγωγή από τα Σκόπια, επιθετικός πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε την ομάδα του στην επιβλητική επικράτηση με 5-2 και ταυτόχρονα στην πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας.

Το… εισιτήριο για την επόμενη φάση, έστω και δύσκολα, «σφράγισε» και η Μπράουνσβάιγκ, η οποία πέρασε νικηφόρα από την έδρα των Βούρζμπουργκερ Κίκερς.

By