Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καθυστερεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

stournaras bouli oikonomikon

Η ανάγκη για ρευστότητα στην αγορά, «δίνει» χρήμα στις τράπεζες

Committee on Economic Affairs   /  Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ΒουλήςΤρόπους να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά αναζητά η κυβέρνηση, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να «οριοθετεί» τη λύση του προβλήματος μετά τον Απρίλιο.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει μπει στο τελικό στάδιο και μετά παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο τους. Η ανακεφαλαιοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί από Απρίλιο ένα μικρό περιθώριο μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε: «Η χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας δεν επαφίεται μόνο στον τραπεζικό κλάδο, προσπαθούμε να καταστήσουμε την αγορά ανταγωνιστική και ευέλικτη» και υποστήριξε πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τους τομείς ενέργειας, αιολικά ή φωτοβολταϊκά, διαχείρισης αποβλήτων, ακίνητα, υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια, τουρισμό και εξαγωγικές – μεταποιητικές εταιρίες και πως οι ενδιαφερόμενοι «θεωρούν προϋπόθεση να καλύπτεται η επένδυση από κανόνες διαφάνειας».

 

 

By