Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο καιρός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

Ζέστη θα επικρατεί σε όλα τη χώρα- Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες θα έχουν οι εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων θα επικρατεί ηλιοφάνεια ενώ η θερμοκρασία ενδέχεται σε ορισμένες περιοχές να αγγίξει και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μεγίστη θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 και πιθανόν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

(Visited 1 times, 1 visits today)
By