Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Και εγένετο… ΣΟΑΠ από Καμίνη και Μανιάτη

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να θεσμοθετηθεί το σχέδιο

athina2

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης στην Αθήνα.

Πέραν των πολεοδομικών παρεμβάσεων, το ΣΟΑΠ περιλαμβάνει δράσεις οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, οι οποίες πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο ενδοδιοικητικός συντονισμός, ώστε ο κάθε φορέας να μπορέσει να συμβάλει στην οριστικοποίηση του προγράμματος και τη διαμόρφωση του σχεδίου ΚΥΑ που θα το θεσμοθετήσει μέχρι τέλος Μαρτίου 2014.

«Πολεοδομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, συγκοινωνιακά, αρχιτεκτονικά, επιχειρηματικά προβλήματα, σε συνδυασμό με την καθημερινή διαβίωση των πολιτών, αποτελούν τη μεγάλη πρόκληση στην οποία απαντάμε θετικά. Με ρεαλισμό, αλλά και με όραμα. Με ανοικτή, δημόσια διαβούλευση, αυστηρό χρονοδιάγραμμα και αντίστοιχη χρηματοδότηση» ανέφερε κ. Μανιάτης μετά τη σύσκεψη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δήλωσε ότι «το ΣΟΑΠ αποτελεί ένα στρατηγικό σχέδιο και εργαλείο για έργα μεγάλα και μακράς πνοής. Δεν αρκούν πια απλές, αποσπασματικές δράσεις, πολύ περισσότερο όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κρίση που όλοι βιώνουμε».

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε επίσης γνωστό ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μπορεί να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα δρομολογήσει τα πράγματα», προσθέτοντας ότι «το κρίσιμο, όμως, είναι η συνεργασία όλων των φορέων, των υπουργείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση του σχεδίου».

«Όπως τονίσαμε στην πρόσφατη συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο Χαν, στην νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020 θα χρηματοδοτούνται δράσεις που θα εντάσσονται σε στρατηγικό σχεδιασμό, όπως εν προκειμένω είναι το ΣΟΑΠ για το κέντρο της Αθήνας», ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Το σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By