Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Και επίσημα στην Κρήτη ο Τζενάρο Γκατούζο

Η συμφωνία με τον Ιταλό κρατάει μια εβδομάδα τώρα, ωστόσο η διοίκηση του ΟΦΗ αποφάσισε σήμερα να ανακοινώσει την πρόσληψη του Γκατούζο

Gennaro-Gattuso-overens-med-OFI

Ο επί 13 χρόνια μέσος της Μίλαν και 73 φορές διεθνής λοιπόν Τζενάρο Γκατούζο που ξεκίνησε πρόσφατα προπονητική καριέρα, αναλαμβάνει την ομάδα της Κρήτης που ήταν λακωνική στην ανακοίνωσή της:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας για την περίοδο 2014-15 είναι ο Τζενάρο Γκατούζο».

Εκτός από την επίσκεψη του Γκατούζο στο Ηράκλειο, και ο πρόεδρος των Κρητικών Μάνθος Πουλινάκης είχε πάει ινκόγκνιτο στην Ιταλία ώστε να ξεπεραστεί το θέμα που είχε δημιουργηθεί για τον άμεσο συνεργάτη του. Η λύση βρέθηκε και ο Γκατούζο πιάνει δουλειά στη θέση του Σα Πίντο.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που παρουσιάζεται στον Ιταλό να παράξει έργο. Κάθισε σε πάγκο ως τεχνικός ηγέτης τον Φεβρουάριο του ’13, όταν από αρχηγός της ελβετικής Σιόν προήχθη σε παίκτης-προπονητής, απομακρύνθηκε τον Μάϊο (επικρίνοντας το σύλλογο πως δεν είχε πλάνο), συμφώνησε λίγο μετά με την Παλέρμο κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που αναλάμβανε ομάδα από το ξεκίνημα της περιόδου. Κι από τον ιταλικό σύλλογο όμως αποχώρησε το φθινόπωρο.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By