Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Μαδρίτη ο Τσίπρας για την προεδρία της Κομισιόν

Επίσκεψη Τσίπρα σήμερα στη Μαδρίτη-Ανακηρύσσεται ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη θέση του πρόεδρου της Κομισιόν

tsiprasA.jpg
Στη Μαδρίτη αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει ως αντιπρόεδρος στη συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση του κ. Τσίπρα στην συνεδρίαση αναμένεται να επισφραγίσει την υποψηφιότητα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς αναμένεται να πάρει το «χρίσμα» όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων της Αριστεράς. «Οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν από ορισμένους ξεπεράστηκαν» σημειώνει στο thepaper.gr συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας ότι «αποτελεί σίγουρα μεγάλη τιμή, αλλά και δικαίωση για τις θέσεις μας ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά συνολικά ευρωπαϊκή και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί». 
Επίσημα η υποψηφιότητα Τσίπρα αναμένεται να ανακοινωθεί το Δεκέμβριο.

Μετά την Μαδρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να μετέχει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου αναμένεται να γίνει ένας απολογισμός του μέχρι στιγμής έργου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να χαραχθεί η στρατηγική πάνω στην οποία θα βαδίσει στη συνέχεια, εν μέσω πολιτικής όξυνσης με φόντο τις νέες αιτιάσεις για μέτρα περικοπών.

Ν.Α.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By