Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απ. Κακλαμάνης: Ο Γ. Στουρνάρας καταφρονεί το Κοινοβούλιο

 Επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, με αφορμή τροπολογίες του νομοσχεδίου του υπ. Ανάπτυξης.

apostolos-kaklamanis2Νέα επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή την κατάθεση άσχετων τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

Ο Απ. Κακλαμάνης έκανε λόγο για «μιθριδατισμό μέχρι μυελού οστέων» ρωτώντας τι σχέση έχουν οι άδειες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και οι ρυθμίσεις για θέματα της εκπαίδευσης με το νομοσχέδιο, ενώ επέκρινε τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι «καταφρονεί το Κοινοβούλιο» με τις άσχετες τροπολογίες.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς απάντησε ότι «δεν έγινε κάτι παρά τον Κανονισμό από την κυβέρνηση» και ο Απ. Κακλαμάνης κάλεσε την Αντιπρόεδρο Μ. Κόλλια-Τσαρουχά να πει αν παραβιάζεται ο Κανονισμός.

«Εγώ θα το πω αυτήν τη στιγμή; Εγώ ή ο πρόεδρος της Βουλής και το προεδρείο;», απάντησε η Αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο Θ. Σκορδάς επέσήμανε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται» η κατάθεση τροπολογιών, αλλά η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε ότι «τον κανονισμό τον κάναμε λίγο λάστιχο. Θα το θέσω στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής».

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους κυβερνητικούς βουλευτές «να κάνουν ένα βήμα παραπάνω» και να καταψηφίσουν τις άσχετες τροπολογίες.

 

By