Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κακλαμάνης: O Καραμανλής με εξουσιοδότησε να πω ότι δεν έχει βλέψεις για Πρόεδρος

 «Ο Καραμανλής μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει»

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

 

Στην αποκάλυψη πως ο Κώστας Καραμανλής τον «εξουσιοδότησε» να κάνει σαφές πως δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της δημοκρατίας, προχώρησε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Κακλαμάνης γνωστοποίησε πως λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και πως επί της ουσίας του έδωσε το «πράσινο φως» να διαμηνύσει πως δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός σχολιάζοντας τα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας του είπε τα εξής:

«Αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε  ότι μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα Καραμανλή «δεν υφίσταται σαν σενάριο», ενώ σχολιάζοντας την προεδρολογία σημείωσε ότι  ακόμη αν και είναι θετικά προσκείμενος στην εκλογή Πρόεδρου, «τώρα  η βασική προϋπόθεση είναι η καλυτέρευση του οικονομικού πεδίου».

Ειδικότερα επισήμανε: «Παίζει ρόλο και το πρόσωπο. Έχει όμως δευτερεύουσα σημασία, δεν είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση την δική μου και κάποιων άλλων. Σαφέστατα θα προτιμούσα κάποιο πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, άλλα έχω ήδη τοποθετηθεί αλλιώς, λέγοντας ότι δεν αποδέχομαι ότι ένας ενωτικός πρόεδρος υπάρχει, όταν προς αναζήτηση υπάρχει μόνο προς τον χώρο της Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και στον δικό του ιδεολογικό χώρο».

«Η γραμμή της κυβέρνησης είναι να ανοίξει αυτό το θέμα μετά τις γιορτές, στις αρχές του 2015, όπως και πρέπει. Τότε λοιπόν θα έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, θα έχουμε μια εικόνα και τότε εγώ θα μιλήσω για το θέμα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τη ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι ουσιαστικά δεν έχει φύγει από την Νέα Δημοκρατία ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιστροφής του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ουσιαστικά δεν έχω φύγει από την παράταξη μου ούτε η παράταξη μου με έχει αποβάλει. Δεν έφυγα από την ΝΔΔιαγράφηκα κατά τρόπο πολιτικά άκομψο και κομματικά αντιδεοντολογικό και παράτυπο, επειδή δεν ψήφισα ένα νομοσχέδιο που περιείχε συγκεκριμένα πράγματα μέσα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, η τραγική ειρωνεία είναι ότι μερικά από αυτά που δεν ψήφισε και για τα οποία τον διέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος, ακούει ότι θα τα εξαγγείλει ως υποχρέωση της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη.

«Ουσιαστικά επομένως δεν έχω να κάνω καμία απολύτως κίνηση. Η κίνηση πρέπει να γίνει μόνο από έναν, τον πρόεδρο του κόμματος. Κλείνω κάθε κουβέντα επ’ αυτού», υπογράμμισε.

By