Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέσα στο καλοκαίρι οι τροποποιημένες συμβάσεις για αυτοκινητόδρομους

Μιλώντας στην ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Χατζηδάκης.

xatzidakis featuredΜέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή οι τροποποιημένες συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους, ενώ σύντομα θα αναπτυχθούν πλήρως τα εργοτάξια και στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μιλώντας στην ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για τα «Έργα μεταφορικών υποδομών ως μοχλό ανάπτυξης και ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας», ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι αναμένεται η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Σύμφωνα με τον υπουργό, λειτουργούν σε μεγάλη έκταση εργοτάξια στους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου – Πατρών και Λαμίας – Ημαθίας, ενώ απομένουν της Ιονίας Οδού και του Ε-65 (Λαμία – Γρεβενά).

Όσον αφορά τις εργασίες στην Ολυμπία Οδό, σε λειτουργία βρίσκονται τέσσερα εργοτάξια και καλύπτουν αντίστοιχα τμήματα στο Ζευγολατιό, στο Ξυλόκαστρο, στο Αίγιο και στην Ακράτα. Ενώ, στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, σε λειτουργία βρίσκονται, ήδη, τρία εργοτάξια στα τμήματα Ευαγγελισμός – Ραψάνη και Πλαταμώνας – Σκοτίνα όπου κατασκευάζονται δύο δίδυμες σήραγγες στο ύψος των Τεμπών, μήκους δύο και έξι χιλιομέτρων (η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στα Βαλκάνια) και μια δίδυμη σήραγγα στο ύψος του Πλαταμώνα μήκους 2,7 χιλιομέτρων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα  εντός του Ιουλίου θα παραδοθεί η επέκταση του Μετρό προς το Ελληνικό, μαζί με τους τέσσερις σταθμούς, σύμφωνα με τον υπουργό. Τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός του Χαϊδαρίου. Ενώ, έχει ξεκινήσει το έργο επέκτασης του Μετρό από το Χαϊδάρι στον Πειραιά που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By