Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καλούν Παπανδρέου – Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ!

Θα καταθέσουν ως μάρτυρες στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

-Του Κώστα Πουλακίδα-

Venizelos PapandreouΤον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα καλέσει ως μάρτυρες η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, για την λίστα Λαγκάρντ. Αυτό αποφασίσθηκε πριν από λίγη ώρα σε μία συνεδρίαση, η οποία συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι η πρόταση να κληθεί ο Ε. Βενιζέλος υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής, ενώ με την πρόταση να κληθεί ο Γιώργος Παπανδρέου διαφώνησε μόνο ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αντιπρότεινε να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η επιτροπή αποφάσισε ακόμη να μην κληθεί ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αποδεχόμενη σχετική πρόταση που έκανε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  Αδ. Γεωργιάδης.

Υπόμνημα Μιωνή με «καρφιά» προς Βενιζέλο – Παπακωνσταντίνου

Υπόμνημα έστειλε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο επιχειρηματίας κάνει αναφορά στις ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου, επικρίνει τον Ε. Βενιζέλο για την αναφορά του σε Εβραίους επιχειρηματίες και καταγγέλλει την «δημοσιογραφία-delivery».

 

 

 

 

 

By