Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλώς τα 0-4, στον τελικό του Champions League η Ρεάλ

Ρεκόρ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέσα στο «σπίτι» της Μπάγερν Μονάχου

Cristiano+Ronaldo+Real+Madrid+CF+v+Bayern+HIWphI9eDIMl

Σε αγώνα αποθέωση του απλού και ουσιαστικού ποδοσφαίρου, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε σκληρό μάθημα στην Μπάγερν την οποία κατανίκησε 4-0 στην «Αλιάνζ Αρένα» του Μονάχου μετά το 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και προκρίθηκε, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο απέναντι στο νικητή του ζεύγους Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το ρεκόρ του Κριστιάνο

Ταυτόχρονα, η «βασίλισσα» σημείωσε την πρώτη νίκη στην έδρα της πρωταθλήτριας Γερμανίας, στην οποία μέχρι σήμερα μετρούσε 9 ήττες και μόλις μία ισοπαλία, υποχρεώνοντάς την ταυτόχρονα στη βαρύτερη εντός έδρας της ιστορίας της! Επίσης, στον αποψινό αγώνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέρριψε ένα μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, σκοράροντας το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ήταν μια επίδοση που διαρκούσε για πάνω από μισό αιώνα και ο μόνος που είχε καταφέρει να το ισοφαρίσει ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ έφτασε τα 15 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα σε μια περίοδο στην ιστορία της διοργάνωσης.

«Κανονιέρης» ο Ράμος

 Στο αγωνιστικό μέρος της υπόθεσης η Μπάγερν δεν έλαβε υπόψη την πρώτη απειλή από το (άουτ) σουτ του Μπέιλ σε λάθος του Νόιερ (9΄) και στο 16ο λεπτό πλήρωσε για πρώτη φορά την αδυναμία των παικτών της στις στημένες μπάλες της Ρεάλ, καθώς ο Σέρχιο Ράμος σηκώθηκε ανενόχλητος στο κόρνερ του Μόντριτς και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κροάτης εκτέλεσε φάουλ δίνοντας βάθος στο χτύπημά του, ο Πέπε πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ράμος με δεύτερη έκανε το 0-2 απέναντι στον αποσβολωμένο Νόιερ! Η «Αλιάνζ Αρένα» είχε «παγώσει» για τα καλά και βουβάθηκε εντελώς στο 34΄, όταν σε εξαιρετικά οργανωμένη αντεπίθεση ο Μπέιλ πλάσαρε στον Ρονάλντο, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 0-3.

Στο 38ο λεπτό ο Πορτογάλος άσσος λίγο έλειψε να σημειώσει ένα καταπληκτικό γκολ πλασάροντας από τα 40 μέτρα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς μετά την αναπήδησή της μπροστά στην εστία πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Το πλήγμα για τη Ρεάλ, ωστόσο, ήταν η κίτρινη του Πέδρο Προένσα στον Τσάμπι Αλόνσο (38΄), που θα στερήσει τον τελικό στον Ισπανό διεθνή μέσο.

Τυπική διαδικασία

Τα πρώτα 45 λεπτά ήταν ουσιαστικά όλο το παιχνίδι, αφού με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί η Ρεάλ άφησε την Μπάγερν να έχει μια ανούσια υπεροχή, να έχει κάποιες ευκαιρίες με τα σουτ των Αλάμπα (53΄), Ρόμπεν (57΄), Ριμπερί (60΄) και Γκέτσε (76΄) αλλά πέραν τούτου ουδέν, εκτός τη μαζική αποχώρηση των οπαδών της γηπεδούχου αρκετά πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα. Καλό γι΄ αυτούς, αφού δεν πρόλαβαν να δουν την ομάδα τους να δέχεται και τέταρτο γκολ στο 90΄, πάλι από τον Ρονάλντο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Πηγή: naftemporiki.gr

By