Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καμίνης: Οι συμμαχικές κυβερνήσεις είναι μονόδρομος

«Θα ήταν άστοχο να μου κάνουν πρόταση για την Προεδρία»

kaminis

Την εκτίμηση ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, στις οποίες οι συμμαχικές κυβερνήσεις είναι μονόδρομος, έκανε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Η χώρα πάει σε συμμαχικές κυβερνήσεις με ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών δυνάμεων. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, στη νέα εποχή καλούμαστε να συμπράξουμε, αλλά διατηρώντας ο καθένας τη διακριτή μας φυσιογνωμία. Θα μας επιβάλλουν οι καιροί ευρύτερες συναινέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά, διερωτώμενος «αν όχι στη χώρα, γιατί όχι και στους δήμους;» με αφορμή τη δήλωση ότι αν τού το επέτρεπε η νομοθεσία θα πρότεινε την αντιδημαρχία στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «πολύ σύνθετο θέμα, πέραν του κ. Κουβέλη», παραπέμποντας μάλιστα με νόημα στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λίνκολν.

«Δείτε το Λίνκολν, είναι μια όψη της πολιτικής που δεν μας αρέσει, αλλά είναι υπαρκτή» σημείωσε, ενώ εξήγησε ότι θα ήταν «άστοχο να μου κάνουν πρόταση για την Προεδρία μόλις εξελέγην δήμαρχος».

Όσον αφορά τα αποτεφρωτήρια εκτίμησε ότι σε 2 χρόνια ο δήμος Αθηναίων θα διαθέτει δικό του. «Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που οι πολίτες αναγκάζονται να πηγαίνουν τις σορούς των συγγενών τους που δεν ήθελαν να ταφούν σε γειτονικές χώρες καταβάλλοντας 3000 ευρώ. Πρόκειται για απαράδεκτη καθυστέρηση. Είναι αδήριτη ανάγκη τα αποτεφρωτήρια, σε δυο χρόνια ο δήμος θα έχει δικό του, θα δούμε αν θα τα διαχειριστεί απευθείας ή θα αναθέσει τη διαχείριση σε ιδιώτες, δεν έχουμε τέτοια ταμπού».

Απαντώντας εξάλλου στις επικρίσεις ότι στα νέα παγκάκια του δήμου Αθηναίων δεν μπορούν να κοιμηθούν άστεγοι ανέφερε ότι «η θέση των αστέγων δεν προορίζεται για τα παγκάκια». Όπως επισήμανε, ο δήμος φιλοξενεί σήμερα συνολικά 200 αστέγους.

By