Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καμμένος: «Είπα να λιντσάρουν τον Πάχτα πολιτικά»

Διευκρινίσεις για την προτροπή σε λιντσάρισμα του Χρήστου Πάχτα έδωσε ο Πάνος Καμμένος, η συζήτηση όμως έληξε επεισοδιακά με την αποχώρηση του από το στούντιο.

fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα αστικό, πατριωτικό κόμμα που δεν υιοθετεί τη βία, αλλά καλεί το λαό σε μία ειρηνική εξέγερσης κατά της παραβίασης του Συντάγματος», υποστήριξε  ο κ.Καμμένος σε εμφάνιση του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Star. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διευκρίνισε ότι είπε «Να τον λιντσάρετε πολιτικά», επέμεινε όμως κατά βάση στην επίθεση του. Η συζήτηση δε με την παρουσιάστρια της εκπομπής Πόπη Τσαπανίδου εξελίχθηκε σε καυγά με τον κ.Καμμένο να αποχωρεί από το στούντιο.

«Το άρθρο 120 του Συντάγματος λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Κατά την άποψη μας το Σύνταγμα έχει καταλυθεί. Η κυβέρνηση νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι υπουργοί δεν απαντούν στη Βουλή», είπε ο κ.Καμμενος και δήλωσε ότι βία ασκεί «η κυβέρνηση που χθες τράβαγε από τα πόδια τους σχολικούς φύλακες και η Χρυσή Αυγή».

Όσον αφορά στο επίμαχο βίντεο το οποιο τον δείχνει να προτρέπει κατοίκους της Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον και νυν δήμαρχο Αριστοτέλη,  Χρήστο Πάχτα, κάτι που προκάλεσε την προσφυγή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη Δικαιοσύνη, ο κ.Καμμένος ανέφερε ότι συνομιλούσε με μανάδες από το χωριό που τα παιδιά τους έπιναν επί 22 ημέρες νερό με αρσενικό εν γνώσει του δημάρχου και οι οποίες τον πλησίασαν μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

«Τους είπα ότι εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή, ζητήσαμε την παρέμβαση του εισαγγελέα και ότι ο Πάχτας δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος, να τον λιντσάρετε πολιτικά», διευκρίνισε ο κ.Καμμένος τόνισε όμως ότι δεν έγινε καμία παρανόηση και κάλεσε εκ νέου τον εισαγγελέα να παρέμβει για το νερό στη Χαλκιδική. 

Όσον αφορά στην εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του ίδιου για τα περί λιντσαρίσματος, ο κ.Καμμένος είπε: «Σας ζητώ να με συλλαβετε. Είμαι βέβαιος ότι η αντιπολίτευση πλέον θα συλλαμβάνεται, όπως είμαι βέβαιος ότι την ώρα που η ΧΑ χτυπάει δημάρχους στο κεφάλι με μικρόφωνα, η κυβέρνηση θα τους καλύπτει». Υποστήριξε επίσης ότι εφόσον δεν ήταν δημόσια η δήλωση του δεν ήταν κακούργημα και ότι «η Ν.Δ προστατεύει τον Πάχτα που ήταν παιδί του Σημίτη και ήταν αυτός με την τροπολογία για το Πόρτο Καρράς

Δήλωσε πάντως ότι δεν έχει μετανιώσει και τόνισε ότι: «Αρνούμαστε οποιαδήποτε συνομιλία με τη ΧΑ», υποστηρίζοντας ότι: «Εκείνοι που νομιμοποίησαν το ναζισμό είναι το κόμμα της Ν.Δ. που έβαλε στην κυβέρνηση Παπαδήμου Βορίδη και Άδωνι, που έλεγαν να βάλουμε τους εβραίους σε κρεματόρια», ενώ τόνισε ότι «με το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν τα εθνικά θέματα».

Ο κ.Καμμένος πάντως ήλθε σε έντονη αντιπαράθεση με την κ.Τσαπανίδου, η οποία επέμενε να διευκρινίσει τι εννοεί πολιτικό λιντσάρισμα. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επέμενε στις δικές τους θέσεις και η συζήτηση εξελίχθηκε σε καυγά, ο οποίος έληξε με την αποχώρηση του κ.Καμμένου on air από το τηλεοπτικό στούντιο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By