Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καμμένος: «Ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα»

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης στο πρόσωπο του αν προτεινόταν για το αξίωμα του Προέδρου

karamanlis

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» επιμένει για «εκλογές τώρα» εκτιμώντας όμως ότι οι κάλπες θα στηθούν τελικά τον Μάρτιο. Όπως αναφέρει, «θα προσπαθήσουν να το τραβήξουν μέχρι τις 22 Μαρτίου, που θα είναι και το τέλος των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή».

Ο κ. Καμμένος αποκαλεί «πολιτικό ελιγμό» την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Υπάρχουν πρόσωπα, που την κατάλληλη στιγμή θα τα προτείνουμε και εμείς. Πρόσωπα από τον δικαστικό χώρο και Έλληνες πολίτες που έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό», τονίζει.

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, σε περίπτωση που προτεινόταν για το αξίωμα του Προέδρου. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα, αν και με στενοχωρεί και με προβληματίζει το γεγονός ότι ψήφισε Μνημόνια. Θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να μιλήσει για την αλλοίωση της πολιτικής του από τη σημερινή κυβέρνηση», υπογραμμίζει, ενώ τον καλεί «μετά την ανατροπή της συγκυβέρνησης, να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού μετώπου».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε διασφαλίσει τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα», ενώ κάνει λόγο για «βελτίωση» της οικονομικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

By