Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καναδάς: Συνελήφθη άνδρας στο Μνημείο των Πεσόντων

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσέρχονταν για να τιμήσουν το θύμα της επίθεσης

καναδας

Η καναδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα κοντά στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα όπου χθες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένας στρατιώτης, την ώρα που ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και η σύζυγός του προσέρχονταν για να τιμήσουν το θύμα της επίθεσης.

Ο Χάρπερ και η σύζυγός του κατέθεταν στεφάνι στο Μνημείο όταν αστυνομικοί, φωνάζοντας και με προτεταμένα τα όπλα τους, περικύκλωσαν έναν άνδρα και τον διέταξαν να πέσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Οτάβα ο άνδρας «παραβίασε τη σκηνή του εγκλήματος«. Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν ακριβώς τα κίνητρά του. «Πέρασε μέσα από την ταινία (σ.σ. που τοποθετεί η αστυνομία για να αποκλείσει έναν χώρο). Του είπαμε να μην το κάνει. Δεν μας άκουσε» ανέφερε ένας αξιωματικός.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος, στην απέναντι μεριά του δρόμου, ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πολλοί αστυνομικοί κρατούσαν αυτόματα τουφέκια αντί για τα συνηθισμένα όπλα τους.

Παρά το σοκ από την αιματηρή επίθεση στην Οτάβα το κοινοβούλιο και η γερουσία θα συνεχίσουν τις εργασίες τους σήμερα, αποτίνοντας φόρο τιμής στον στρατιώτη που σκοτώθηκε. Η σημαία στο κεντρικό κτίριο του κοινοβουλίου, όπου εισέβαλε ο ένοπλος πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του φρούραρχου, κυμάτιζε σήμερα μεσίστια.

By