Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Καρφιά» Τσαμάζ προς ΕΕΤΤ

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ προκρίνει τη λειτουργία μόνο 3-4 μεγάλων εταιρειών με πρόγραμμα επενδύσεων

ote hellasΕυθύνες στην ΕΕΤΤ ότι υποχρεώνει τον ΟΤΕ να είναι ακριβός για να προστατεύει τους ιδιώτες ανταγωνιστές του χωρίς όμως να εξασφαλίζεται ότι κάνουν επενδύσεις, επέρριψε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, μέσα από συνέντευξή του στο περιοδικό FORTUNE και τόνισε ότι στη χώρα μας πρέπει να μείνουν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ειδικά στη σταθερή τηλεφωνία τρεις-τέσσερις μεγάλες εταιρείες με διάθεση επενδύσεων και βελτίωσης των υπηρεσιών.

Ο Μ. Τσαμάζ αναφέρει ότι «θα έπρεπε να εξασφαλιστεί ότι στην Ελλάδα θα παραμείνουν τρεις ή τέσσερις μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα προσφέρουν το σύνολο των υπηρεσιών, αλλά και θα μπορούν να κάνουν επενδύσεις. Έτσι, η χώρα μας θα μπορέσει να ακολουθήσει, πάρα πολύ γρήγορα, την τεχνολογική εξέλιξη και, γιατί όχι, να γίνει ακόμη και πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα».

Τη θέση αυτή την υποστηρίζει καθώς εκτιμά ότι το ισχύον μοντέλο έχει αποτύχει, αφού οι μικρές εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επενδύσεις που είναι απαραίτητες.

Ως επιτυχημένη συνταγή στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας ωστόσο χαρακτηρίζει το μοντέλο της Cosmote και εκτιμά ότι θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας.

Μεταξύ άλλων κατηγορεί την ΕΕΤΤ για τα φέσια ύψους 140 εκατ. ευρώ που άφησαν στον ΟΤΕ οι εναλλακτικοί που διέκοψαν τη λειτουργία τους

«Η ρυθμιστική αρχή είναι ανεξάρτητη και υποτίθεται πως δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν. Έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου και στην κυβέρνηση και σε δημόσιες τοποθετήσεις: Δεν μπορεί επειδή αδυνατούν οι εναλλακτικοί πάροχοι να επενδύσουν, λόγω του υψηλού δανεισμού τους και του αρνητικού cash flow, να μην αφήνουν τον ΟΤΕ να αναπτυχθεί. Οι πάροχοι που έκλεισαν άφησαν 140 εκατ. ευρώ φέσια στον ΟΤΕ με την προστασία του ρυθμιστή. Δεν βοηθάει τη χώρα έτσι», σημειώνει .

Τέλος εκτιμά ότι σε τρία χρόνια από τώρα ο ΟΤΕ δεν θα έχει πλέον χρέη και «οι τράπεζες θα ανοίξουν τις στρόφιγγες και θα παρακαλούν να μας ξαναδανείσουν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By