Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κασιδιάρης: Δεν είναι καλάσνικοφ, αλλά κυνηγετικό όπλο

Το συγκεκριμένο όπλο είναι νόμιμο και δεν είναι πολεμικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή

kasidiaris-kalasnikov

«Φωτογραφία… ντοκουμέντο: Κασιδιάρης λίγο πριν φύγει για Αφγανιστάν!». Με αυτό τον τρόπο «απαντά» η Χρυσή Αυγή, με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, σε φωτογραφία που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα «Έθνος», παρουσιάζοντας τον βουλευτή της ΧΑ να κρατά καλάσνικοφ.

Στο κείμενο στην ιστοσελίδα της ΧΑ αναφέρεται συγκεκριμένα:

«»Συνταρακτικές αποκαλύψεις» έκανε σήμερα πάλι το «“Εθνος» για το υπερόπλο του Ηλία Κασιδιάρη (οπλοπολυβόλο RPK σύμφωνα με τους έγκυρους αναλυτές Ψαρά και Μπιντέλα).

»Για όσους δεν παρακολούθησαν ειδήσεις απόψε, επαναλαμβάνουμε ότι η ναυαρχίδα του Μπόμπολα και όλα τα τσοντοκάναλα δημοσίευσαν φωτογραφία από παλαιότερο λογαριασμό του Ηλία Κασιδιάρη στο facebook με το όπλο που κρατά (η συγκεκριμένη φώτο είχε αναρτηθεί πριν κάποια χρόνια και είχε κάνει πάνω από 1000 like μέσα σε μία ημέρα…)».

»Για τους αδαείς των ΜΜΕ που πλάθουν σενάρια σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι νόμιμο (δεν είναι kalashnikov, αλλά saiga 410) δεν είναι πολεμικό, αλλά ανήκει στην κατηγορία των κυνηγετικών και οποιοσδήποτε μπορεί να το προμηθευτεί με την ανάλογη άδεια κατοχής».

Ο πόλεμος εντυπώσεων λόγω παντελούς έλλειψης στοιχείων συνεχίζεται…».

Τι ανέφερε το επίμαχο δημοσίευμα

Σύμφωνα με το «Έθνος», στη φωτογραφία απεικονίζεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, να κρατά τροποποιημένο τυφέκιο καλάσνικοφ με σφαίρες (από όπλο BCK) ικανές να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση.

Το όπλο είναι νέας γενιάς, που δέχεται διόπτρα ακόμα και για νυχτερινή σκόπευση.

Ακόμη, σε βίντεο που φέρεται να έχει περιέλθει από τα χέρια της Αντιτρομοκρατικής σε αυτά των εφετών-ανακριτριών, που χειρίζονται το ποινικό σκέλος της υπόθεσης της ΧΑ, καταγράφεται ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία του κόμματος, στα πρότυπα των ναζιστικών οργανώσεων του Αδόλφου Χίτλερ.

Τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με το «Έθνος», επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες για τη λειτουργία της ΧΑ ως παραστρατιωτικής οργάνωσης.

«Έρχομαι από το Αφγανιστάν»

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι, μιλώντας το Σάββατο στη Βουλή, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεκίνησε την τοποθέτησή του, λέγοντας ειρωνικά: «Χαιρετώ τους συναδέλφους, έρχομαι από το Αφγανιστάν…».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By