Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Την κατάργηση της επιστράτευσης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης.

tsipras

Πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «άθλιο θεσμό» και τόνισε ότι «η δημοκρατία απειλείται και από αυτούς που την έχουν μετατρέψει σε δημοκρατία αλά καρτ με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, και από αυτούς που έχουν κάνει τις επιστρατεύσεις πασατέμπο για να γυρίσουμε, όχι στο Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, αλλά στο Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων».

Αντίθετος στην επιστράτευση δήλωσε εμμέσως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, υπενθυμίζοντας την σχετική αρθρογραφία του το 2006. «Οι νομικές μου σκέψεις έχουν καταγραφεί σε ανύποπτο χρόνο για την επιστράτευση. Είμαι όμως υπουργός, αποφάσισε ο πρωθυπουργός και ως υπουργός δεν σχολιάζω την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (για την απεργία των καθηγητών)», ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «από δω και στο εξής θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικές παραδόσεις του τόπου» και προειδοποίησε πως «η επόμενη σύγκρουση και απεργία δεν θα έχει μπροστά απεργούς και συνδικαλιστές, αλλά τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε, σημειώνοντας ότι «όλοι θα κριθούν». «Λέμε ως εδώ με την τρομοκρατία στο δημόσιο τομέα. Αυτή, η τρίτη επιστράτευση στο δημόσιο τομέα, θα είναι η τελευταία είτε ψηφίσουν την πρότασή μας είτε δεν την ψηφίσουν. Δεν θα ανεχθούμε να συνεχίζεται αυτή η φάμπρικα», επεσήμανε.

Δείτε την πρόταση νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ 

By