Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αστυνομία

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για την εν λόγω υπόθεση 

narkotika

Την απόπειρα εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κάνναβης αλβανικής προέλευσης στη χώρα απέτρεψαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, που εντόπισαν τον μεταφορέα ο οποίος κινούνταν με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Το μπλόκο στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας σταμάτησε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 32χρονος Έλληνας, παρ’ ότι δεν υπήρχε κάτι που να το καθιστά ύποπτο γιατί ο οδηγός είχε αντικαταστήσει τις πινακίδες κυκλοφορίες με πλαστές, ώστε να μην εξακριβωθεί με την πρώτη ματιά πως το όχημα είχε κλαπεί στις 26 Ιανουαρίου.

Στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου, βρέθηκαν 146 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 159 κιλών και 264 γραμμαρίων, που ο δράστης είχε παραλάβει σε ερημική περιοχή στα σύνορα από Αλβανούς. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί ποιοι θα ήταν οι τελικοί αποδέκτες των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα που ενημερώθηκαν για τη σύλληψη, έκαναν έρευνα και στο σπίτι του νεαρού στην Αθήνα όπου βρήκαν άλλο ένα κιλό και 18,06 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες, μία ζυγαριά ακριβείας, έναν τρίφτη και διάφορα σύνεργα για την συσκευασία των ναρκωτικών, αλλά και ένα πιστόλι μάρκας “ walther P 99” διαμετρήματος με 17 φυσίγγια των 9 mm και ένα ακόμη των 5,6 mm. Έτσι, συνέλαβαν και την 51χρονη μητέρα του δράστη, η οποία οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα κατηγορούμενη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

By