Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατά της κρατικής ενίσχυσης στην Qantas ο Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ολοσέλιδες διαφημίσεις στον αυστραλιανό Τύπο καταχώρυσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, το «αφεντικό» της Virgin, με τις οποίες καλεί την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην ενισχύσει οικονομικά την εθνική αεροπορική εταιρία Qantas.

virginΗ Qantas, εταιρία-σύμβολο στην Αυστραλία, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ζητά ενίσχυση από την κυβέρνηση.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Τόνι ΄Αμποτ, που έχει ταχθεί εναντίον οποιασδήποτε βοήθειας σε ιδιωτικές εταιρίες (εξαιτίας αυτής της στάσης της η Αυστραλία θα μείνει χωρίς βιομηχανία αυτοκινήτων), φέρεται να εξετάζει με κάποια συμπάθεια το αίτημα της Qantas.

«Αν η κυβέρνηση στηρίξει την Qantas, τότε κάθε εταιρία που λειτουργεί στην Αυστραλία, κάθε φορά που έχει οικονομικό πρόβλημα θα τρέχει στην κυβέρνηση για ενίσχυση» αναφέρεται στη διαφήμιση.

Καλείται δε η κυβέρνηση να αρνηθεί το αίτημα της Qantas, σημειώνοντας πως αν οι φορολογούμενοι «ξελασπώσουν την εταιρία, τότε οι ξένες εταιρίες θα το σκεφτούν δυο φορές πριν επενδύσουν στην Αυστραλία».

Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον σημειώνει πως η εταιρία του ξεκίνησε από το μηδέν, σήμερα απασχολεί 9.000 άτομα, προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και ενισχύει την αυστραλιανή οικονομία.

«Δεν μπορεί η Qantas, επίσης ιδιωτική εταιρία, να μας ανταγωνίζεται με χρήματα των φορολογουμένων» σημειώνεται στη διαφήμιση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

By