Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατά του TAP ο Κουτσούμπας

«Ο αγωγός θωρακίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας»

 KoutsoumpasΚατά του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ τάχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στο 22ο αντιϊμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στα Χανιά της Κρήτης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό κεφάλαιο, προωθώντας το στόχο για μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς για τους ενεργειακούς δρόμους, για τους αγωγούς, όπως ο TAP, που θωρακίζουν τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και την ίδια στιγμή εμπλέκουν τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις» σημείωσε.

Εξήγησε ότι σε συνθήκες κρίσης οξύνονται οι ανταγωνισμοί μονοπωλιακών ομίλων και καπιταλιστικών κρατών για το ποιος θα βγει πιο κερδισμένος ή λιγότερο χαμένος από την κρίση.

Τόνισε ότι όλα τα άλλα κόμματα από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, αποδέχονται τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο γγ. του ΚΚΕ επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι μία από τα ίδια, όπως άλλωστε δείχνουν και οι συναντήσεις του αρχηγού του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Πέρεζ, τα δημοσιεύματα στους New York Times ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα», επειδή «δεν έχει αντιαμερικανική πολιτική», αφού είναι «φιλοαμερικανικό κόμμα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By