Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατά των παραιτήσεων Αθανασίου – Δένδια ο Λοβέρδος

«Το πολιτικό σύστημα στάθηκε σωστά μέχρι τώρα» το σχόλιο του για τις εξελίξεις στο θέμα Μπαλτάκου

andreas-loverdos

Κατά του ενδεχομένου παραιτήσεων του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Νίκου Δένδια τάχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας το θέμα που έχει ανακύψει με τις σχέσεις του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΒΗΜΑ fm, o κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «κάθε πρόταση για παραίτηση ενός, δύο Υπουργών της Κυβέρνησης θεωρώ ότι δεν στέκει, ότι δεν είναι σοβαρή πολιτική ενέργεια, μέχρι να υπάρξει τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή όπου θα δοθούν εξηγήσεις», ενώ όπως υπογράμμισε «είχα πει στην Ολομέλεια ότι η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου δεν αρκεί».

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος εξήρε την στάση που κράτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το θέμα: «Το πολιτικό σύστημα επέδειξε ωριμότητα. Πάνω από όλα η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε σωστά τους τόνους στην υπόθεση αυτή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης νομίζω ότι δεν ξεπέρασαν τα όρια. Εκτιμώ ότι εν τέλει το πολιτικό σύστημα στάθηκε σωστά, προς ώρας».

Όσον αφορά την επισκίαση των οικονομικών επιτευγμάτων από την συγκεκριμένη υπόθεση επεσήμανε ότι: «Δεν έχει σκεπαστεί από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και τις σχετικές αποκαλύψεις. Ο λαός έχει ματώσει τέσσερα χρόνια. Βλέπει ο ελληνικός λαός ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Δεν μπορούμε να θεωρούμε οτιδήποτε άλλο πιο σημαντικό».

By