Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κατέρρευσε η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 410

gaza polemos- nekroi

Ξεκίνησαν και πάλι οι εχθροπραξίες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας, μόλις μία ώρα μετά τη συμφωνία για «ανθρωπιστική εκεχειρία» προκειμένου να απομακρυνθούν οι τραυματίες από την περιοχή .

Από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά τουλάχιστον 410 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών υγείας, Γιούσεφ Άμπου Ρις.

Ο γιατρός Άμπου Ρις διευκρίνισε πως 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν κατά τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση λίγο μετά την έναρξη της δίωρης εκεχειρίας στη 1.30 μ.μ., την οποία είχε επιτύχει ο Ερυθρός Σταυρός, και πως επανέλαβε τις επιχειρήσεις του.

Η Χαμάς δεν σχολίασε άμεσα τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός.

Περισσότεροι από 210 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σατζάγια από τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Άμπου Ρις στο νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας.

Προειδοποίησε για μία «ανθρωπιστική καταστροφή» αν οι τραυματίες και οι νεκροί που βρίσκονται ακόμη επί τόπου δεν απομακρυνθούν σύντομα.

By