Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για «χαριστική» τροπολογία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Με γραπτή επιστολή στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη θα καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ την εισαγωγή στην Ολομέλεια τροπολογίας για την τροποποίηση της σύμβασης Δημοσίου – Ναυπηγείων Ελευσίνας.

fosphotos.com | Panayotis Tzamaras
fosphotos.com | Panayotis Tzamaras

Η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματική αντιπολίτευσης, την Δευτέρα, θα καταγγείλει με γραπτή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής την «απαράδεκτη μεθόδευση πραξικοπηματικής εισαγωγής της χαριστικής και ετεροβαρούς Τροπολογίας των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με αριθμό 535/101/31.5.13, που αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας και θα ζητήσει την απόσυρσή της και την παραπομπή της στην αρμόδια Επιτροπή ως αυτοτελές σχέδιο νόμου», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία έξι βουλευτών, κατατέθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αποσκοπεί στην επαναλειτουργία των ναυπηγείων της Ελευσίνας και στην καταβολήτων δεδουλευμένων των εργαζομένων. Προβλέπεται ότι οι διαφορές μεταξύ των πληρωμών του Πολεμικού Ναυτικού και των αξιώσεων των ναυπηγικών μονάδων που λειτουργούν στην Ελλάδα, αίρονται ύστερα από έκθεση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, η οποία θα βεβαιώνει την πρότερη αντιστοιχία μεταξύ πληρωμών που έχει καταβάλει το Πολεμικό Ναυτικό και το έργο που έχει εκτελεστεί από την εταιρεία σε συνδυασμό με τις δαπάνες που είναι απαραίτητες για την εκτέλεσή του.

Σύμφωνα με εξηγήσεις του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, η τροπολογία δόθηκε για κατάθεση σε βουλευτές, προκειμένου να παρακαμφθεί η πλέον χρονοβόρος διαδικασία της κατάρτισης υπουργικής τροπολογίας, και να εξυπηρετηθεί έτσι ο στόχος της καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νίκος Ταβουλάρης με επιστολή του στις 15 Μαρτίου 2013 προς το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έδωσε περιθώριο 60 ημερών στο υπουργείο να καταθέσει στην εταιρεία ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 16,8 εκατ. ευρώ, για τις πυραυλακάτους 6 και 7 του προγράμματος επτά πυραυλάκατων του 2000. Σε αντίθετη περίπτωση είχε σημειώσει ότι θα προχωρήσει σε λύση της σύμβασης με το ελληνικό κράτος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By