Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΟΠΠΥ: Καταγγελίες για κόλπο με το πλαφόν στις επισκέψεις

Γιατρός καταχώρισε 170 επισκέψεις σε μία μέρα

eoppy

Με καταγγελίες ασφαλισμένων είναι αντιμέτωπος ξανά ο ΕΟΠΥΥ καθώς συμβεβλημένοι γιατροί δηλώνουν από την αρχή του μήνα ότι έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων και μετά ζητούν από τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το αντίτιμο της επίσκεψης.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν 300 επισκέψεις τον μήνα (μέχρι τις 30 Ιουνίου) και το αντίτιμο των επισκέψεων καταβάλλεται από τον Οργανισμό.

Από τον εκτενή έλεγχο του ΕΟΠΥΥ προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι γιατροί μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες του μήνα είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις, ενώ 16 καταχώρησαν επισκέψεις την 1η Ιουνίου, ενώ ήταν Κυριακή, και μάλιστα ένας συμβεβλημένος ιατρός πραγματοποίησε μέσα σε αυτή την ημέρα 170 επισκέψεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, «τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας συμβεβλημένος ιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει 233 επισκέψεις, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του μήνα, ένας άλλος καταχώρησε 151 επισκέψεις σε μία ημέρα, ενώ συνολικά 48 ιατροί πραγματοποίησαν από 100 ως 150 επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα».

Η τακτική αυτών των συμβεβλημένων γιατρών να κλείνουν με κάθε τρόπο το πλαφόν των επισκέψεων τις πρώτες ημέρες του μήνα, έχει ως σκοπό να εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους, όπως τόνισε ο ΕΟΠΥΥ και καλεί αυτούς τους 128 γιατρούς να δώσουν εξηγήσεις για αυτά τα φαινόμενα.

«Ο έλεγχος των 128 συμβεβλημένων γιατρών σε σύνολο 5.500 δεν αποτελεί δίωξη των γιατρών, καθώς αφορά σε πολύ λίγους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων ιατρών που λειτουργεί με συνέπεια προς όφελος των ασφαλισμένων» ανέφερε ΕΟΠΥΥ και πρόσθεσε:

«Οι δηλώσεις που κάνουν λόγο για ανελέητο διωγμό των ιατρών, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αντίθετα, δημιουργούν το κλίμα για παρεμπόδιση των αναγκαίων ελέγχων του ΕΟΠΥΥ και ενθαρρύνουν τους λίγους που προχωρούν σε τέτοιες πρακτικές. Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους για την προστασία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιατρών- συνεργατών του, που εκτίθενται από την παραβατικότητα των λίγων».

By