Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Καταγγελίες φωτιά για ΤΑΙΠΕΔ – ΟΠΑΠ από την Εmma Delta

Kατηγορίες, για παράνομες και αντισυμβατικές πράξεις

opapΕξώδικο βόμβα κοινοποίησε χθες το επενδυτικό σχήμα της Emma Delta που πρόκειται να αποκτήσει το 33% του ΟΠΑΠ, στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και προσωπικά στα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό της οξύτητας του κειμένου ότι στο κλείσιμο του αναφέρει μεταξύ άλλων απευθυνόμενο στα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ «σας καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνους, για την θετική και αποθετική ζημία την οποία θα υποστούμε τόσο εμείς όσο και η ΟΠΑΠ ΑΕ… από τις αντισυμβατικές, παράνομες, αυθαίρετες και υπαίτιες ενέργειες σας»

Στο εξώδικο γίνεται λόγος, με παράθεση σωρείας σχετικών στοιχείων, για παράνομες και αυθαίρετες πράξεις τόσο από πλευράς Ταμείου, όσο και από την πλευρά των τριών εταιριών που μετέχουν στην κοινοπραξία των λαχείων, ήτοι του ΟΠΑΠ, που κατέχει το 67% και των Intralot και Scientific Games που έχουν από 16,5%.

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει και το γεγονός ότι το εξώδικο πέραν της επίδοσης του στα μέλη της διοίκησης του ΟΠΑΠ, κοινοποιείται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και στους δύο παρατηρητές που διαθέτει η τρόικα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, (τους κ.κ. Herve Le Roy και Ζήνωνα Κοντολαίμη) σηματοδοτώντας την πρωτοφανή κλιμάκωση μιας σύγκρουσης που υποβόσκει από καιρό.

Πρόκειται για κίνηση που πρακτικά εκθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στην τρόικα, όταν η τελευταία έχει ήδη εκφράσει δυσφορία για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων αλλά και απειλές για αντικατάσταση της ηγεσίας του, από ξένους τεχνοκράτες.

Και ταυτόχρονα, «καλεί» τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξετάσει τις ενέργειες κρατικά διορισμένων διοικήσεων, επικεφαλής των οποίων είναι δύο πρόσωπα που επέλεξε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δηλαδή ο Στέλιος Σταυρίδης και ο Κώστας Λουρόπουλος.

Πηγη: euro2day.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By