Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταδίκη της επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής στην Ουκρανία

Η ουκρανική κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, ενώ από την μεριά τους οι αυτονομιστές διαψεύδουν ότι προέβησαν στην επίθεση

2014-05-01t161426z-53716716-gm1ea511tus01-rtrmadp-3-ukraine-crisis

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε χθες την πολύνεκρη επίθεση εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής με εκτοπισμένους αμάχους στην ανατολική Ουκρανία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση με πυροβολικό και ρουκέτες εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε εσωτερικά εκτοπισμένους πολίτες στην πόλη Λουγκάνσκ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Δυστυχώς, ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τις εχθροπραξίες, έγιναν θύματά τους».

Η ουκρανική κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, ενώ τόνισε πως τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες έφεραν λευκές σημαίες.

Οι αυτονομιστές διέψευσαν ότι προέβησαν στην επίθεση και κατηγόρησαν για τη διάπραξή της τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέξει 15 νεκρούς από την περιοχή, όπου χθες ρουκέτες έπληξαν αυτοκινητοπομπή που μετέφερε πρόσφυγες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

«Έως τις 19.00 χθες βράδυ είχαμε ανασύρει 15 πτώματα. Η έρευνα συνεχίστηκε τη νύχτα και συνεχίζεται σήμερα», πρόσθεσε ο “Αντριι Λισένκο.

By